ETAPA I — se refera numai Ia suprafetele pe care se asigura regenerarea naturala a padurilor de codru, in perioada in care semintisul se afla sub adapostul arboretului matern si pina la trecerea unui sezon de vegetatie de la executarea taierilor definitive. La stabilirea semintisului instalat, se ia in considerare numai cel utilizabil, alcatuit din speciile prevazute in compozitia de regenerare.

Semintisul utilizabil reprezinta acele exemplare sau gupe de semintis constituite din specii de valoare potrivit compozitiei de regenerare, viguroase, sanatoase, fara rani sau cicatrice, bine conformate, indiferent de virsta sau inaltimea pe care o au, capabile sa se integreze in viitorul arboret.

Semintisul neutilizabil se considera cel format din exemplarele inchircite, vatamate, rau conformate, cu coroane tabulare sau sub forma de umbrela, ori cu alte defecte.

Pentru includerea corecta a tuturor suprafetelor in etapa I , se precizeaza ca anul instalarii semintisului natural valoros se situeaza, de regula, dupa executarea primei taieri de regenerare si, in acest caz, suprafata ocupata de semintisul utilizabil va determina momentul urmatoarei taieri.

Introducem informatii doar in primele doua pagini: INFORMATII GENERALE  si  I TEREN.

La informatiile generale se introduc toate informatiile cerute in celulele albe. 

Dupa ce introducem suprafata se calculeaza automat cate piete  de proba trebuie sa realizam.

Inainte a a incepe sa introducem  numarul puietilor  putem sa stergem toate pietele (randurile) care nu ne folosesc. 

O piata are suprafata de 5 mp.  Sunt numarati toti puietii viabili  din fiecare mp  separat pe specii.

Dupa introducerea informatiilor  de mai sus  se imprima rezultatul.  Inainte de imprimare putem verifica  compozitia rezultata si procentul suprafetei regenerate.

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *