„Cel mai bun Fasonator Mecanic 2023”

Concursul CEL MAI BUN FASONATOR MECANIC are rol de a verifica cunoștințele profesionale și abilitățile deprinse de fiecare fasonator mecanic, una dintre cele mai importante profesii din domeniul silvic, prin faptul ca ajută la punerea pe piață a lemnului fasonat necesar populației si operatorilor economici, dar și pentru că este cea mai mare generatoare de accidente de muncă în acest domeniu.

Competiția este acerbă, tot mai mare de la an la an, iar premiile acordate de sponsori și mai ales mândria profesională sunt determinante. Concurenții s-au întrecut în mai multe probe de îndemânare, precum montarea unui lanț și întoarcerea lamei, tăierea combinată și de precizie sau proba de curățat.

Cea de-a XIII-a ediție a concursului profesional ”Cel mai bun fasonator mecanic” a fost organizată, ca și până acum, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”.

36 de bărbați din toată țara s-au luptat, la Bacău, ca să demonstreze că sunt niște adevărați artiști în mânuirea drujbei.

Concursul a început, miercuri dimineaţă, în pădurea de la Căiuţi, unde s-a desfăşurat proba de doborâre controlată.

Fiecare concurent s-a luptat ca să demonstreze că este cel mai bun din țară.

Marius Iftime, organizator: „Parcurgem cinci probe care presupun doborâre, secţionat, curăţatul lemnului de crăci, astfel încât să evaluăm competenţele profesionale a fiecărui fasonator”.

 

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *