Un bărbat a fost reținut în urma a 20 de percheziții pentru tăiere ilegală și furt de arbori, într-o comună din Cluj

Un bărbat a fost reținut în urma a 20 de percheziții pentru tăiere ilegală și furt de arbori, în comuna Măguri-Răcătău din Cluj, anunță poliția

218 metri cubi de material lemnos au fost reținuți. Valoarea totală a materialului lemnos confiscat este de 99.928 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 22 de motoferăstraie, 5 telefoane mobile și peste 760 de file de documente/înscrisuri de interes pentru cauză, au transmis polițiștii.

  • ”Două autoturisme și 22 de instalații de debitat au fost indisponibilizate în contextul perchezițiilor derulate. În urma probatoriului administrat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Măguri-Răcatău. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – august 2022, având calitatea de pădurar al ocolului și responsabil de paza pădurii, ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori din fondul forestier al comunei Măguri-Răcătău. În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. La activitate au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, Direcției Silvice Cluj și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *